• Assortiment
    • ACTIES

      Verleid je zintuigen tijdens de feestdagen

       

    • Capsules
    • Origins collectie
    • Bonen
  • Ons Verhaal
    • ACTIES

      Verleid je zintuigen tijdens de feestdagen

       

    • De wereld van L'OR
    • Duurzaamheid
    • Recycling
  • Wereld van koffie
    • ACTIES

      Verleid je zintuigen tijdens de feestdagen

       

    • L'OR Ambassadors
    • Recepten
    • Verleid je zintuigen
  • Nieuwsbrief
  • Contact

Voor een gezonde start

Bananenbrood

Met dit recept voor bananenbrood maak jij een heerlijk ontbijt, tussendoortje of lunch. En met dit bananenbrood met espresso maak jij alle koffieliefhebbers extra blij! 

Dit recept is ontwikkeld door Chickslovefood. Nina en Elise hebben speciaal voor L'OR recepten ontwikkeld. Deze heerlijke gerechten zijn makkelijk te maken met weinig ingrediënten. Op hun blog ´Chickslovefood´ staan nog meer makkelijke recepten en inspiratie. Hun doel: toegankelijke recepten met pure ingrediënten delen die iedereen kan maken. En in dit geval met de heerlijk rijke smaak van L'OR koffie.

Geniet van je bananenbrood!

Bereidingstijd: 15 minuten

Baktijd: 45 minuten

Afkoeltijd: 30 minuten

 

Ingrediënten

Voor één bananenbrood

  • 2 kopjes sterke Espresso zoals L'OR Onyx
  • 5 rijpe bananen
  • 200 g speltmeel
  • 2 el kokosolie
  • 2 eieren
  • 4 el honing
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 handje pecannoten
  • 50 g pure chocolade

Koop het product

Bereiding

Hoe maak je bananenbrood? Wij leggen het je uit! 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en smelt de kokosolie in een
    pannetje op het vuur.

  2. Doe 4 bananen in een keukenmachine, samen met het speltmeel, de
    eieren, de honing, het bakpoeder, de espresso en de gesmolten
    kokosolie en vermaal de ingrediënten tot een glad beslag.

  3. Voeg ook het handje pecannoten toe aan het beslag en maal nog
    even kort, zodat je een beetje een crunch houdt.

  4. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag hierin.

  5. Snijd de overige banaan in de lengte doormidden en duw in de
    bovenkant van het bananenbrood.

  6. Zet de cakevorm in de oven en bak hem in 45 minuten gaar.
  7. Laat het bananenbrood afkoelen op een rooster.

  8. Smelt de pure chocolade au bain-marie en drizzle de gesmolten
    chocolade dan over de bovenkant van het bananenbrood.

  9. Zet het bananenbrood in de koelkast totdat de chocolade helemaal
    uitgehard is, snijd dan in plakken en serveer!

 

Dit recept is heerlijk als tussendoortje bij de koffie. Maar ook is dit heerlijk als ontbijt of lunch. Geniet ervan! Nieuwsgierig geworden naar andere recepten van L'OR en Chickslovefood? Bekijk alle recepten met koffie! 

 

Meer recepten

Fudge Bars
Pumpkin Spice Latte
Chocolate Chip Cookies

swirl_gold_background.jpg

Welkom in de wereld van L'OR

REGISTREER JE VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN ONZE EXCLUSIEVE AANBIEDINGEN.

Registreer nu

SERVICE

  • Contact
  • FAQ
  • Compatibiliteit

ONS VERHAAL

  • De wereld van L'OR
  • Assortiment
  • Recycling

Voorwaarden

  • Gebruikersvoorwaarden
  • Privacybeleid
  • Cookiebeleid

Follow us

  • facebook icon     Facebook
  • youtube icon    Youtube
  • instragram icon     Instagram
  • L’OR® Bedrijfsinformatie

    JACOBS DOUWE EGBERTS

©2021 JACOBS DOUWE EGBERTS