• Assortiment
    • Koffiecups
    • Limited Creations
    • Bonen
    • Bio collectie
    • Origins collectie
    • L'OR Barista XXL Capsules
  • Machines
    • L'OR Barista
    • Machine registratie
    • Machine Support
  • Ons Verhaal
    • Recepten
    • Blog
    • De wereld van L'OR
    • Productieproces
    • Kies de juiste koffie
    • Koffie Proeven
    • Duurzaamheid
    • Recycling
  • Nieuwsbrief
  • Contact

Een match made in heaven

Chocolade Mokkataart

Deze mokkataart is het perfecte dessert voor deze feestdagen. Niet alleen maak jij met deze mokkataart vele koffieliefhebbers blij, ook is hij eenvoudig te maken. Volg onderstaand recept voor mokkataart en laat je zintuigen verleiden! Het is een machtige taart, dus een klein stukje is voldoende. Het is ook leuk om samen te maken! 
 
Deze mokkataart is ook heerlijk voor andere gelegenheden, zo is dit ook een heerlijke verjaardagstaart of als verwennerij bij de koffie.  
 

Bereidingstijd: 45 minuten

Wachttijd: 2 uur

Ingrediƫnten

Voor een springvorm van 26 cm

Voor de bodem van de mokkataart:

  • 350 gram tarwekoekjes met chocolade (of andere koekjes)
  • 125 gram boter

Voor de vulling:

  • 40 ml L' OR espresso, wij raden L'OR Espresso Forza aan
  • 200 ml slagroom
  • 250 gr pure chocolade, grof gehakt
  • 1 el honing
  • 50 gr boter

Voor de chocoladeslagroom topping:

  • 250 ml slagroom
  • 2 el cacao
  • 2 el suiker
  • 4 el water
  • 1 zakje slagroomversteviger

Je kunt een topping naar keus toevoegen. Denk aan slagroom, chocoladeslagroom of koffieslagroom. De benodigdheden voor chocoladeslagroom vind je hierboven. Voor koffieslagroom vervang je de cacao door koffiepoeder.

Bekijk het product

Klik op het product voor meer informatie

Bereiding

 

Voor de bodem:

  1. Smelt de boter in een pannetje.

  2. Verkruimel de koekjes. Bijvoorbeeld in de keukenmachine of met een vijzel.

  3. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter.

  4. Bekleed de springvorm met bakpapier. Gebruik het koekmengsel om zowel de bodem als de zijkanten van de vorm te bekleden.

  5. Druk aan met een lepel. Plaats de taartbodem in de koelkast voor minstens 10 minuten.

Je kunt nu aan de slag voor de taartvulling van mokka:

  1. Zet een kopje koffie naar keus. Wij raden de L’OR Espresso Forza bonen aan: een sterke koffiesmaak met tonen van chocolade. Dit pas erg goed bij de rest van de taart.

  2. Doe de slagroom met de honing in een steelpannetje en breng aan de koek. Voeg 40 ml koffie toe.

  3. Doe de grofgehakte chocolade in een kom. Giet het kokende room-koffiemengsel er overheen. Roer totdat de chocolade er doorheen gesmolten is.

  4. Voeg het klontje boter toe. Gebruik een staafmixer om er een glanzende ganache van te maken.

  5. Neem de taartbodem uit de koelkast en giet de ganache er op.

  6. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Voor de topping van chocoladeslagroom:

  1. Roer de cacao, suiker en het water door elkaar tot het een papje vormt.

  2. Meng er de koude slagroom en slagroomversteviger door.

  3. Klop het choco-slagroommengsel op met de mixer of keukenrobot.

  4. Wanneer het een luchtige chocoladeslagroom is, is het klaar voor gebruik.

  5. Spuit of smeer de chocoladeslagroom op de mokkataart.

 

Versier eventueel je mokkataart nog met chocoladevlokken en geniet van je taart! Ben jij op zoek naar meer taart recepten? Bekijk dan alle recepten van L'OR!

Meer lezen

DE STERKSTE L'OR ESPRESSO KOFFIE

button

ESPRESSO TONIC

button

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN LATTE, CAPPUCCINO EN FLAT WHITE?

button

Welkom in de wereld van L'OR

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN ONZE EXCLUSIEVE AANBIEDINGEN.

Schrijf je nu in

SERVICE

  • Contact
  • FAQ
  • Compatibiliteit

ONS VERHAAL

  • De wereld van L'OR
  • Assortiment
  • Recycling
  • Werken bij

Voorwaarden

  • Gebruikersvoorwaarden
  • Privacy en Cookies

Follow us

  • facebook icon     Facebook
  • youtube icon    Youtube
  • instragram icon     Instagram
  • L’OR® Bedrijfsinformatie

    JACOBS DOUWE EGBERTS

©2023 JACOBS DOUWE EGBERTS