Voor de bodem:
- Smelt de boter in een pannetje.
- Verkruimel de koekjes. Bijvoorbeeld in de keukenmachine of met een vijzel.
- Meng de koekkruimels met de gesmolten boter.
- Bekleed de springvorm met bakpapier. Gebruik het koekmengsel om zowel de bodem als de zijkanten van de vorm te bekleden.
- Druk aan met een lepel. Plaats de taartbodem in de koelkast voor minstens 10 minuten.
Je kunt nu aan de slag voor de taartvulling van mokka:
- Zet een kopje koffie naar keus. Wij raden de L’OR Espresso Forza bonen aan: een sterke koffiesmaak met tonen van chocolade. Dit pas erg goed bij de rest van de taart.
- Doe de slagroom met de honing in een steelpannetje en breng aan de koek. Voeg 40 ml koffie toe.
- Doe de grofgehakte chocolade in een kom. Giet het kokende room-koffiemengsel er overheen. Roer totdat de chocolade er doorheen gesmolten is.
- Voeg het klontje boter toe. Gebruik een staafmixer om er een glanzende ganache van te maken.
- Neem de taartbodem uit de koelkast en giet de ganache er op.
- Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Voor de topping van chocoladeslagroom:
- Roer de cacao, suiker en het water door elkaar tot het een papje vormt.
- Meng er de koude slagroom en slagroomversteviger door.
- Klop het choco-slagroommengsel op met de mixer of keukenrobot.
- Wanneer het een luchtige chocoladeslagroom is, is het klaar voor gebruik.
- Spuit of smeer de chocoladeslagroom op de mokkataart.
Versier eventueel je mokkataart nog met chocoladevlokken en geniet van je taart! Ben jij op zoek naar meer taart recepten? Bekijk dan alle recepten van L'OR!