Koffie en duurzaamheid bij L'OR

L’OR staat voor koffie die goed smaakt én waar je een goed gevoel van krijgt. Bij L’OR streven we niet alleen naar koffie van de hoogste kwaliteit, maar ook naar een toekomst die net zo rijk is als de smaak van onze koffie.

L’OR zet zich al lange tijd in voor een duurzamere toekomst om het plezier van koffie drinken te behouden voor de komende generaties. Via het Common Grounds-programma van JDE Peet’s  zetten we ons in voor meer duurzame veranderingen binnen de koffie-industrie en dragen we bij aan een betere toekomst.

Wij vinden het belangrijk dat echt koffieplezier een zo’n laag mogelijke impact heeft op het milieu. Zo proberen we voortdurend processen te ontwikkelen die minder energie verbruiken, en stappen we over op hernieuwbare energie waar mogelijk. Voor de productie van al onze L’OR koffiecups en koffiebonen gebruiken we dan ook 100% hernieuwbare elektriciteit. 

Ook selecteren we zorgvuldig onze verpakkingen en materialen om de smaken en aroma’s van onze koffie te beschermen. Onze aluminium koffiecups zijn volledig recyclebaar en we zetten ons in om ervoor te zorgen dat ze allemaal ingeleverd worden of uit het restafval worden gehaald. We geloven namelijk dat het recyclen van koffiecups een belangrijke stap is naar een duurzamere koffiecultuur. We willen dat elke koffiecup goed gerecycled wordt en dus is L’OR trots om deel uit te maken van de vereniging Koffiecapsule Recycling NL.

Verantwoorde inkoop

We zijn er trots op te kunnen zeggen dat onze koffie verantwoord wordt ingekocht. We werken aan een betere toekomst waarin boeren welvarend zijn en de natuur bloeit. Binnen het Common Grounds-programma van JDE Peet’s werken we samen met externe partners om boeren te ondersteunen met projecten die bijdragen aan de behoeften van de specifieke regio. Een onafhankelijke organisatie monitort de impact per regio. Ook kopen we koffie met keurmerk in. Samen met de boeren werken we aan een meer duurzame toekomst waarin de natuur kan gedijen.

Behoud van koffiediversiteit

De schoonheid van de natuur inspireert ons in onze koffiecreaties, en we zijn voortdurend op zoek naar de meest intrigerende koffies afkomstig uit verschillende regio’s. Door samen te werken met World Coffee Research, ondersteunt L’OR het onderzoek en de verrijking van een diverse variëteit aan koffies wereldwijd. Van het ondersteunen van boeren tot het kiezen van de meest vruchtbare variëteiten. We doen dit omdat we weten dat een wereld zonder koffiediversiteit een wereld zonder koffieplezier is.