Wij geloven dat het genieten van een kopje koffie een zeer persoonlijk pleziermoment is. Het is iets dat we dagelijks drinken, maar ook iets dat onze stemming of persoonlijkheid weerspiegelt. Daarom zorgt L'OR voor een scala aan koffiebelevenissen voor iedereen, op elk moment. Hier leest u hoe u voor een oneindige plezier van koffiesmaken kunt zorgen.

Koffiecapsules

Drink een ristretto, espresso of lungo.

Koffieboon

Koffie wordt gemaakt van koffiebonen, die u kunt malen in uw automatische koffiezetapparaat.

Verschillende soorten koffie

Er zijn onnoemelijk veel soorten koffie. Met melk en zonder melk.

L'OR Koffiecapsules

Op zoek naar de juiste L'OR koffie? L'OR-koffiecapsules zijn compatibel met Nespresso-koffietoestellen, of kunnen worden bereid in een L'OR-koffiemachine. Selecteer de koffie die bij u past en ontdek een universum aan koffiesmaken.

RISTRETTO

betekent 'beperkt' in het Italiaans en is een geconcentreerdere espresso. Dat betekent minder water met dezelfde hoeveelheid koffie. Dit zorgt voor een rijk, aromatisch brouwsel, een perfect opkikkertje in de ochtend of middag.

ESPRESSO

is een korte zwarte koffie, die ofwel op zichzelf kan worden gedronken of als basis kan dienen voor creaties op basis van melk, zoals cappuccino of latte. Een klassieke koffie voor 's ochtends of na de maaltijd.

LUNGO

betekent 'lang' in het Italiaans, omdat het gemaakt wordt met dezelfde hoeveelheid koffie als een espresso, maar met twee keer zoveel water. Hierdoor lijkt het sterk op filterkoffie, maar met een intensere smaak, en een grotere kop koffie.

WAT IS GEMALEN KOFFIE?

Gemalen koffie wordt gemaakt van koffiebonen die geroosterd, gemalen en dan verpakt worden. De gemalen koffie wordt vervolgens op een van de volgende drie manieren gezet:

  1. Met het filterkoffiezetapparaat zet je snel een grote hoeveelheid koffie. Het water stroomt langzaam door de koffie in het filter, terwijl de moleculen het water laten trekken. Dit levert koffie op met een aromatische en licht bittere smaak.

  2. De Italiaanse koffiekan/percolator/mokkapot dwingt kokend water en stoom door samengeperste koffie die in een trechtervormige filterhouder geplaatst wordt tussen het waterreservoir aan de onderkant van de kan en het koffiereservoir aan de bovenkant van de kan. De koffie die geproduceerd wordt is vol en aromatisch.

  3. De Franse pers is snel en gemakkelijk te gebruiken. Gemalen koffie wordt in de cafetière geplaatst waarna er zachtjes kokend water overheen wordt gegoten. De koffie moet tussen 30 seconden en 2 minuten trekken, afhankelijk van de sterkte die u verkiest. Zodra de koffie gezet is, wordt de zuiger naar beneden gedrukt om het koffiedik van de koffie te scheiden. Deze methode voldoet aan de meest veeleisende koffiekenners.

Welke kiezen? Dit hangt af van hoe fijn de koffiebonen gemalen zijn. Hoe fijner de maling, hoe korter de zettijd, om te zorgen dat smaken en aroma's uit de koffie komen.

WAT IS OPLOSKOFFIE?

Oploskoffie is gemaakt van gedroogd koffie-extract. Het is snel te bereiden met enkel heet water. Schep één tot twee theelepels oploskoffie in een kopje, vul bij met heet water bij, roer en geniet.

De kwaliteit van de melange maakt alle verschil bij het koffiezetten, en hoewel oploskoffie een andere smaak heeft dan koffie die gemaakt is van versgemalen bonen, kan een hoogwaardige melange nog steeds voor smaak- en aromalagen zorgen

Oploskoffie is ook handig omdat deze langer meegaat dan gemalen koffie.

HOE WORDEN KOFFIEBONEN GEMALEN?

Koffiebonen worden over het algemeen vers gemalen in een automatische machine. Water onder druk wordt vervolgens door de gemalen koffie geperst en produceert een intense espressokoffie, romig en vol. Dit proces levert de zachte, rijke aroma's van de beste koffiesoorten op, een teken van uitstekende kwaliteit. Koffiebonen kunnen ook in een aparte molen worden gemalen en in verschillende soorten koffiezetapparaten worden gebruikt.