• Assortiment
    • Koffiecups
    • Limited Creations
    • Bonen
    • Bio collectie
    • Origins collectie
    • L'OR Barista XXL Capsules
  • Machines
    • L'OR Barista
    • Machine registratie
    • Machine Support
  • Ons Verhaal
    • Recepten
    • Blog
    • De wereld van L'OR
    • Productieproces
    • Kies de juiste koffie
    • Koffie Proeven
    • Duurzaamheid
    • Recycling
  • Nieuwsbrief
  • Contact

Een match made in heaven

Ganachetaart

Deze hemelse ganachetaart met koffieroom is perfect voor echte koffieliefhebbers. Het is een machtige taart maar we weten zeker dat je de verleiding niet kan weerstaan. De ganache wordt gemaakt met een L'OR Lungo Profondo koffiecup. Deze koffie heeft een intens aroma van geroosterde amandelen en zoethout waardoor een heerlijke smaak van chocolade en noten ontstaat.
 

Bereidingstijd: 45 + 180 minuten

 

Ingrediƫnten

Taartbodem
  • 250 gr bloem
  • 1 ei
  • 50 gr witte basterdsuiker
  • 150 gr koude roomboter in blokjes
  • Snuf zout
Chocolade koffie ganache
  • 220 ml slagroom
  • 250 gr pure chocolade
  • 40 ml koffie (L'OR Lungo Profondo XXL)
  • 50 gr roomboter (kamertemperatuur)
Koffieroom
  • 80 ml koffie (L'OR Lungo Profondo XXL)
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 80 gr suiker
  • 200 ml slagroom
  • 40 gr pure chocolade

Bekijk het product

Klik op het product voor meer informatie

Bereiding

 

  1. Zet een lungo met de L’OR Lungo Estremo koffiecup. Meet 30 ml af en laat deze afkoelen.

  2. Mix de eieren luchtig met de suiker. Mix net zolang tot je een lichtgele luchtige massa hebt. Houd minimaal 5 minuten aan.

  3. Spatel de gesmolten boter, de bloem, het bakpoeder en een snufje zout door het beslag.

  4. Spatel tenslotte de koffie en het vanille extract door het beslag. Zet de kom afgedekt in de koelkast en laat het beslag minimaal 2 uur rusten.

  5. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). Vet de Madeleine vorm in met een beetje boter en bestuif met bloem. Verdeel het beslag over de vorm en vul ze tot 2/3. Dit gaat het makkelijkste met een spuitzak, maar met 2 lepeltjes lukt het ook.

  6. Bak de Madeleines in 12 – 15 minuten goudbruin. Heb je iets kleinere madeleines, houd dan 10 minuten aan. Laat ze afkoelen in de vorm en draai ze na een minuutje voorzichtig om.

  7. Hak de witte chocolade in kleine stukjes en doe dit in een kommetje. Verwarm de slagroom in een pannetje. Giet de hete slagroom op de chocolade en laat even staan. Roer door. Serveer de madeleines met de witte chocoladesaus. PS extra lekker met een klein beetje gemalen koffie erdoor.

 

Ben jij op zoek naar meer taart recepten? Bekijk dan alle recepten van L'OR!

Meer lezen

DE STERKSTE L'OR ESPRESSO KOFFIE

button

ESPRESSO TONIC

button

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN LATTE, CAPPUCCINO EN FLAT WHITE?

button

Welkom in de wereld van L'OR

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN ONZE EXCLUSIEVE AANBIEDINGEN.

Schrijf je nu in

SERVICE

  • Contact
  • FAQ
  • Compatibiliteit

ONS VERHAAL

  • De wereld van L'OR
  • Assortiment
  • Recycling
  • Werken bij

Voorwaarden

  • Gebruikersvoorwaarden
  • Privacy en Cookies

Follow us

  • facebook icon     Facebook
  • youtube icon    Youtube
  • instragram icon     Instagram
  • L’OR® Bedrijfsinformatie

    JACOBS DOUWE EGBERTS

©2023 JACOBS DOUWE EGBERTS