LOR Espresso merk logo
  • Assortiment
    • LOR koffiecups assortiment verpakking Koffiecups
    • LOR koffiebonen assortiment verpakking Koffiebonen
    • LOR barista XXL koffiecups L'OR Barista XXL CUPS
  • Machines
    • zwarte LOR barista machine L'OR Barista
    • Lor barista zwarte machine registratie actie Machine registratie
    • koffiezetten koffiecup koffiemachine Machine Support
  • Ons Verhaal
    • Recepten
    • LOR koffiekopje keuen setting Blog
    • mevrouw drinkt lor koffie De wereld van L'OR
    • koffietak Productieproces
    • koffiebonen aroma's Kies de juiste koffie
    • Duurzaamheid
    • Afbeelding jonge koffieplant Recycling
  • Contact

Een match made in heaven

Ganachetaart

Deze hemelse ganachetaart met koffieroom is perfect voor echte koffieliefhebbers. Het is een machtige taart maar we weten zeker dat je de verleiding niet kan weerstaan. De ganache wordt gemaakt met een L'OR Lungo Profondo koffiecup. Deze koffie heeft een intens aroma van geroosterde amandelen en zoethout waardoor een heerlijke smaak van chocolade en noten ontstaat.
 

Bereidingstijd: 45 + 180 minuten

 

Ingrediƫnten

Taartbodem
  • 250 gr bloem
  • 1 ei
  • 50 gr witte basterdsuiker
  • 150 gr koude roomboter in blokjes
  • Snuf zout
Chocolade koffie ganache
  • 220 ml slagroom
  • 250 gr pure chocolade
  • 40 ml koffie (L'OR Lungo Profondo XXL)
  • 50 gr roomboter (kamertemperatuur)
Koffieroom
  • 80 ml koffie (L'OR Lungo Profondo XXL)
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 80 gr suiker
  • 200 ml slagroom
  • 40 gr pure chocolade

Bekijk het product

Klik op het product voor meer informatie

Bereiding

 

  1. Begin met het maken van het deeg. Doe de bloem met het ei, de suiker, een snuf zout en de koude boter (in blokjes) in de kom van je keukenmachine. Kneed er een soepel deeg van. Is het deeg te droog, voeg dan een el ijskoud water toe. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.                                                                                                                                                         
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).                                                                                                                    
  3. Vet de vorm in. Rol het deeg uit en verdeel dit over de vorm. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Leg een vel bakpapier in de vorm en leg hier wat bakbonen op (rijst kan ook). Je gaat de bodem namelijk blind bakken. Bak de bodem in ongeveer 35 – 40 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.                                                                                                                                                             
  4. Zet een dubbele lungo met de L’OR Lungo Profondo XXL koffiecup.                                                                                                                  
  5. Hak de chocolade grof en doe in een kom. Verwarm 220 ml slagroom met 40 ml koffie in een steelpan. Giet de hete room op de chocolade. Voeg de roomboter toe en laat even staan. Roer om tot je een egale ganache hebt. Giet de ganache op de taartbodem. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.                                                                                                                                                          
  6. Doe 80 ml koffie samen met 80 gr suiker in een steelpan en laat dit ongeveer 4 minuten zachtjes koken totdat je een siroop hebt. Laat de siroop afkoelen. Klop de slagroom op met een zakje slagroomversteviger en 3 el van de siroop.                                                                                                                                                   
  7. Verdeel de koffieroom over de ganache taart. Garneer met chocolade schaafsel. Dit kan je zelf maken door met een scherp mes over een reep te schaven. Serveer meteen of bewaar de taart tot gebruik in de koelkast.

 

Ben jij op zoek naar meer taart recepten? Bekijk dan alle recepten van L'OR!

Meer lezen

KOFFIE PAVLOVA

button

GANACHETAART

button

BONBON-KOFFIE

button

Welkom in de wereld van L'OR

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN ONZE EXCLUSIEVE AANBIEDINGEN.

Schrijf je nu in

SERVICE

  • Contact
  • FAQ
  • Compatibiliteit

ONS VERHAAL

  • De wereld van L'OR
  • Assortiment
  • Recycling
  • Werken bij

Voorwaarden

  • Gebruikersvoorwaarden
  • Privacy en Cookies

Follow us

  • facebook icon     Facebook
  • youtube icon    Youtube
  • instragram icon     Instagram
  • L’OR® Bedrijfsinformatie

    JACOBS DOUWE EGBERTS

©2023 JACOBS DOUWE EGBERTS