Marmer koffiecake

Porties: Voor 6-8 personen
Bereidingstijd:
85 minuten

Ontdek deze heerlijke cake van Uit Paulines Keuken doordrenkt met de aroma’s van L’OR. Deze marmer koffiecake heeft een zachte, luchtige textuur en rijke, decadente smaak. De combinatie van chocolade botercrème en L’OR Lungo Profondo maakt deze cake onweerstaanbaar.

Ingrediënten

  • Voor een cakevorm van 20 cm
  • 50 ml L'OR Lungo Profondo
  • 3 eieren
  • 200 gr roomboter
  • 190 gr zelfrijzend bakmeel
  • 190 gr suiker
  • 0,5 el amandel-aroma
  • 1 snufje zout

Bereiding

  1. 01

    Verwarm de oven voor op 160 graden (elektrisch), 140 graden (hetelucht). Vet de cakevorm in met boter. Zet de L’OR Lungo Profondo en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. 02

    Klop 190 gram boter en suiker met een mixer in 10 minuten tot een mooi glad en romig mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix elke keer tot ze volledig zijn opgenomen in het botermengsel. Mix de amandelaroma, zelfrijzend bakmeel en zout erdoor.

  3. 03

    Verdeel het cakebeslag over 2 mengkommen. Schep in 1 mengkom 1/3 deel van het beslag en in de andere kom de rest van het beslag(2/3). Meng door de mengkom met het meeste beslag (2/3 deel) de afgekoelde koffie.

  4. 04

    Verdeel de 2 soorten cakebeslag om en om over de ingevette bakvorm. Eerst een paar flinke opscheplepels koffie beslag, daarna een opscheplepels gewoon beslag. Vul zo de cakevorm totdat het beslag op is. Maak nu met een mes zigzaggende bewegingen door het beslag, hierdoor krijg je het mooie marmereffect. Strijk tot slot de cake aan de bovenkant, met de bolle kant van een lepel, glad. Bak de cake in 60 minuten goudbruin en gaar.

  5. 05

    Maak ondertussen de chocolade botercrème. Zorg voor de botercrème dat alle benodigde ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Klop met een mixer 120 gram boter en poedersuiker tot een glad mengsel. Voeg de chocoladevla en cacaopoeder toe en mix tot een gladde crème. Bestrijk de afgekoelde cake ermee en versier met chocolade chips.