-
Zet een lungo met de L’OR Lungo Estremo koffiecup. Meet 30 ml af en laat deze afkoelen.
-
Mix de eieren luchtig met de suiker. Mix net zolang tot je een lichtgele luchtige massa hebt. Houd minimaal 5 minuten aan.
-
Spatel de gesmolten boter, de bloem, het bakpoeder en een snufje zout door het beslag.
-
Spatel tenslotte de koffie en het vanille extract door het beslag. Zet de kom afgedekt in de koelkast en laat het beslag minimaal 2 uur rusten.
-
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). Vet de Madeleine vorm in met een beetje boter en bestuif met bloem. Verdeel het beslag over de vorm en vul ze tot 2/3. Dit gaat het makkelijkste met een spuitzak, maar met 2 lepeltjes lukt het ook.
-
Bak de Madeleines in 12 – 15 minuten goudbruin. Heb je iets kleinere madeleines, houd dan 10 minuten aan. Laat ze afkoelen in de vorm en draai ze na een minuutje voorzichtig om.
-
Hak de witte chocolade in kleine stukjes en doe dit in een kommetje. Verwarm de slagroom in een pannetje. Giet de hete slagroom op de chocolade en laat even staan. Roer door. Serveer de madeleines met de witte chocoladesaus. PS extra lekker met een klein beetje gemalen koffie erdoor.
Ben jij op zoek naar meer taart recepten? Bekijk dan alle recepten van L'OR!