De flat white vindt zijn oorsprong in Australië of Nieuw Zeeland en wordt op verschillende manieren gemaakt: met of zonder schuim. De meeste cafés en koffiebars serveren de flat white als een kleine latte met wat minder melk. Je zou kunnen denken dat de flat white hetzelfde is als een latte, maar er zijn enkele verschillen. De melk/koffie-verhouding verschilt. In een flat white vermengt de melk zich perfect met de koffie, waardoor een meer gebalanceerde, sterkere koffiesmaak ontstaat. Deze koffie kan op twee manieren worden geserveerd. De populairste, maar ook meest geavanceerde manier is om de flat white te serveren zonder dat het schuim de melk scheidt. Dit kan je doen door een mengeling van melk- en microschuim in een espresso-shot te mengen. Dit krijg je dan van de barista: een romig mengsel van koffie en melk, met slechts een klein, bijna onzichtbaar laagje melk. De flat white kan ook op een andere manier geserveerd worden,namelijk door een shot espresso met gestoomde melk te mengen. Voor je het weet heb je je eigen flat white voor je staan.

HOE MAAK JE EEN FLAT WHITE MET L'OR ESPRESSO

Een flat white kan je op twee manieren maken. Je hebt daarvoor een espressomachine, een koffiecup en wat melk nodig. Je kan bijvoorbeeld onze L'OR ristretto cups gebruiken. Kies je favoriete ristretto of espresso, start de espressomachine, plaats de cup erin en laat het aroma in je koffiekop lopen. De verhouding voor de flat white zou een dubbele shot espresso en 2/3 melk moeten zijn. Gebruik de melkopschuimer om een laagje microschuim te maken. Zorg ervoor dat het geen stijve schuimlaag is zoals die voor een latte of cappuccino. Voeg de melk bij de koffie en geniet. Vergeleken met een cappuccino overheerst de espressosmaak, maar door de melk is het meer evenwichtig.

 

HOE MAAK JE EEN FLAT WHITE MET JE L'OR BARISTA

Met je eigen L'OR BARISTA koffiemachine met cups kan je de beste koffie zetten. En ja, ook een flat white. Je hebt enkel een ristretto cup en melk nodig. De machine geeft je de keuze tussen een enkele shot, twee flat whites tegelijk of een dubbele shot.

Voor een perfecte flat white volg je deze stappen.

  1.  Giet de melk in de L'OR melkopschuimer en verwijder de garde. Druk op de knop.

  2.  Kies jouw favoriete ristretto, plaats de capsule in de L'OR Barista en selecteer de espresso knop. Wil je een sterke flat white, selecteer dan de dubbele shot.

  3.  Werk de flat white af door de opgewarmde melk in de espresso te gieten. Zo creëer je de perfecte kop koffie.