• Assortiment
    • Koffiecups
    • Limited Creations
    • Bonen
    • Bio collectie
    • Origins collectie
    • L'OR Barista XXL Capsules
  • Machines
    • L'OR Barista
    • Machine registratie
    • Machine Support
  • Ons Verhaal
    • Recepten
    • Blog
    • De wereld van L'OR
    • Productieproces
    • Kies de juiste koffie
    • Koffie Proeven
    • Duurzaamheid
    • Recycling
  • Nieuwsbrief
  • Contact

Een match made in heaven

Cappuccino cheesecake

Als je van koffie en cheesecake houdt, dan is deze cappuccino cheesecake helemaal je ding. Een krokante bodem van koffiekoekjes met een romige espresso cheesecake vulling (New York style) afgemaakt met een heerlijke volle mascarponecrème. Als kers op de taart voegden we ook nog een chocolade espresso siroop toe. Dubbel koffie dus, je proeft en ruikt het meteen. Zo intens lekker!
 

Bereidingstijd: 30 + 60 minuten

Wachttijd: 2 uur

Ingrediënten

Chocolade koffiesiroop
  • 110 ml koffie (L'OR Lungo Profondo)

  • 70 gr suiker

  • 35 gr cacao

  • 1 tl vanille extract

Ingrediënten

Voor een springvorm van 20 cm

  • 150 gr koffiekoekjes
  • 600 gr roomkaas
  • 125 gr mascarpone
  • 3 eieren
  • 175 gr + 1 el suiker
  • Cacao
  • 75 gr gesmolten roomboter
  • 125 gr zure room
  • 125 ml slagroom
  • 80 ml espresso L'OR Barista XXL Forza
  • 2 tl maïzena

Je kunt een topping naar keus toevoegen. Denk aan slagroom, chocoladeslagroom of koffieslagroom. De benodigdheden voor chocoladeslagroom vind je hierboven. Voor koffieslagroom vervang je de cacao door koffiepoeder.

Bekijk het product

Klik op het product voor meer informatie

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden hetelucht. Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier en vet de randen in met een bakspray. Zet een dubbele espresso met de L’OR BARISTA XXL Forza capsule en laat deze afkoelen.

  2. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de vorm. Druk dit goed aan. Dit kan met de bolle kant van een lepel, maar gaat nog gemakkelijker met een glas. Zet de bodem in de koelkast zodat deze kan opstijven.

  3. Meng in je keukenmachine de roomkaas met de suiker en de zure room door elkaar. Voeg dan al mixend beetje bij beetje de afgekoelde espresso toe. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Voeg tot slot de maïzena toe. Meng het niet te lang. Als het mengsel glad is, is het klaar.

  4. Giet de vulling op de bodem en bak de cheesecake in ongeveer 60 minuten af in de voorverwarmde oven. De cheesecake is klaar als hij nog een beetje wiebelig is. Laat de cheesecake nog een uurtje of 2 in de oven staan, met de ovendeur op een kier. Laat de cheesecake vervolgens een nachtje opstijven in de koelkast.

  5. Maak alvast de chocolade koffiesiroop. Zet een L’OR Lungo Profondo. Doe dit samen met de suiker en cacao in een pannetje en breng al roerend aan de kook. Na een paar minuten zie je dat het mengsel dikker wordt. Zet het vuur uit en laat de siroop afkoelen.

  6. Voor de mascarponecrème, mix je de mascarpone, slagroom en een el suiker stijf. Verdeel dit over de opgestijfde cheesecake. Je kan de crème ook alvast maken en in de koelkast bewaren.

  7. Garneer de cappuccino cheesecake met cacao en een lekkere drizzle van de chocolade koffiesiroop.

 

Ben jij op zoek naar meer taart recepten? Bekijk dan alle recepten van L'OR!

Meer lezen

DE STERKSTE L'OR ESPRESSO KOFFIE

button

ESPRESSO TONIC

button

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN LATTE, CAPPUCCINO EN FLAT WHITE?

button

Welkom in de wereld van L'OR

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN ONZE EXCLUSIEVE AANBIEDINGEN.

Schrijf je nu in

SERVICE

  • Contact
  • FAQ
  • Compatibiliteit

ONS VERHAAL

  • De wereld van L'OR
  • Assortiment
  • Recycling
  • Werken bij

Voorwaarden

  • Gebruikersvoorwaarden
  • Privacy en Cookies

Follow us

  • facebook icon     Facebook
  • youtube icon    Youtube
  • instragram icon     Instagram
  • L’OR® Bedrijfsinformatie

    JACOBS DOUWE EGBERTS

©2023 JACOBS DOUWE EGBERTS