- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Zet 200 ml van uw favoriete koffie. Voor een heerlijke kerst koffie raden we L’OR Espresso Guatemala aan. De nootachtige tonen en een afronding met een vleugje citrus zijn perfect te combineren met chocolade en een hint van sinaasappel.
- Giet de koffie in een pan en voeg het vanillestokje, kaneelstokje, steranijs en gedroogde sinaasappel toe. Laat lichtjes sudderen, maar breng niet aan de kook. Dit is de basis van uw feestelijke kerst koffie!
- Verdeel de gesmolten chocolade over 4 grote glazen.
- Verwijder de specerijen uit het kerstkoffiemengsel. Schenk de koffie (zonder specerijen) in de glazen.
- Klop de slagroom met de geraspte sinaasappelschil.
- Werk de kerst koffie af met de slagroom.
- Versier met specerijen of chocolade naar smaak. Verras uw gasten met deze heerlijke, feestelijke kerst koffie!
Nieuwsgierig naar andere speciale koffies voor tijdens de feestdagen? Laat je verleiden door de recepten van L'OR!