• Assortiment
    • Koffiecups
    • Limited Creations
    • Bonen
    • Bio collectie
    • Origins collectie
    • L'OR Barista XXL Capsules
  • Machines
    • L'OR Barista
    • Machine registratie
    • Machine Support
  • Ons Verhaal
    • Recepten
    • Blog
    • De wereld van L'OR
    • Productieproces
    • Kies de juiste koffie
    • Koffie Proeven
    • Duurzaamheid
    • Recycling
  • Nieuwsbrief
  • Contact

Een ware traktatie voor al je zintuigen

Koffie Truffels

Toe aan iets anders dan de vertrouwde chocoladetruffels? Verwen jezelf en je gasten met heerlijke koffietruffels! Ervaar de heerlijke combinatie van koffie, chocolade en amarettikoekjes! Het is een ware tractatie voor al je zintuigen.  Ze zijn ook gemakkelijker te maken van je denkt. Je hebt slechts vijf ingrediënten nodig! Wie verwen jij met deze koffietruffels met chocolade?

 

Bereidingstijd: 50 minuten

Wachttijd: 2,5 uur

 

Ingrediƫnten

  • 30 ml L'OR Espresso, wij raden L'OR Espresso Ristretto
    aan (1 capsule)
  • 600 gram kookchocolade
  • 150 ml slagroom
  • 60 ml koffielikeur
  • 150 gram amarettikoekjes (verkruimeld)

De Ristretto 11 past perfect bij de chocolade. Voeg je favoriete koffielikeur toe om de truffels helemaal naar eigen smaak te maken. Een persoonlijk cadeautje voor een speciaal iemand, maar pas op: als je deze koffietruffels eenmaal probeert, wil je ze waarschijnlijk niet meer delen.

Bekijk het product

Klik op het product voor meer informatie

Bereiding

 

  1. Zet één kop L'OR Espresso Ristretto 11 koffie. Gebruik 1 capsule.

  2. Neem 150 ml ongeklopte slagroom en voeg samen met de 30 ml ristretto koffie in een steelpan. Breng het mengsel al roerende aan de kook.

  3. Hak de kookchocolade in stukken. Plaats de stukken chocola in een hittebestendige kom. Giet vervolgens het mengsel van slagroom en koffie over de chocolade.

  4. Plaats de kom op een steelpan met zacht kokend water en roer totdat het gehele mengsel voor je koffie truffels gesmolten en zacht is.

  5. Verwijder de kom van de pan en roer een scheut van je favoriete koffielikeur er doorheen. Laat het mengsel 15 minuten afkoelen bij kamertemperatuur en plaats de kom daarna in de koelkast.

  6. Laat het truffelmengsel 1,5 à 2 uur in de koelkast afkoelen totdat het is gestold. Roer af en toe door.

  7. Doe de verkruimelde amarettikoekjes in een lage schaal of diep bord. Duw de kruimels aan.

  8. Neem het chocolade-koffiemengsel uit de koelkast. Maak hier kleine balletjes van, tot ze lijken op chocoladetruffels. Rol ze vervolgens door de amarettikoekjes. Duw de kruimels aan, zodat ze op de chocolade-koffietruffels blijven zitten.

  9. Laat de truffels nog ongeveer 15 minuten opstijven in de koelkast.

 

Serveer met een krachtige L'OR Espresso Ristretto 11 koffie en verwen je zintuigen. Nieuwsgierig naar andere lekkere recepten met een vleugje koffie? Bekijk de recepten van L'OR.

 

Meer lezen

DE STERKSTE L'OR ESPRESSO KOFFIE

button

ESPRESSO TONIC

button

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN LATTE, CAPPUCCINO EN FLAT WHITE?

button

Welkom in de wereld van L'OR

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN ONZE EXCLUSIEVE AANBIEDINGEN.

Schrijf je nu in

SERVICE

  • Contact
  • FAQ
  • Compatibiliteit

ONS VERHAAL

  • De wereld van L'OR
  • Assortiment
  • Recycling
  • Werken bij

Voorwaarden

  • Gebruikersvoorwaarden
  • Privacy en Cookies

Follow us

  • facebook icon     Facebook
  • youtube icon    Youtube
  • instragram icon     Instagram
  • L’OR® Bedrijfsinformatie

    JACOBS DOUWE EGBERTS

©2023 JACOBS DOUWE EGBERTS