• Assortiment
    • Koffiecups
    • Bonen
    • Origins collectie
    • L'OR Barista XXL Capsules
  • Machines
    • L'OR Barista
    • Machine registratie
    • Machine Support
  • Ons Verhaal
    • Recepten
    • Blog
    • De wereld van L'OR
    • Productieproces
    • Kies de juiste koffie
    • Koffie Proeven
    • dit is een afbeelding over recycling Duurzaamheid
    • Recycling
  • Contact

Een overheerlijk koffiedessert

Koffiemousse

Verwacht je gasten voor het kerstdiner en wil je ze echt verrassen met een overheerlijk dessert om de avond af te sluiten? Dan is dit koffiemousse recept perfect! En doordat er geen gelatine in zit, is het ook heel gezond! Voeg je favoriete espresso of ristretto toe voor een overheerlijke intense koffiesmaak. De koffiemousse maken kan prima de avond van tevoren, hierdoor geniet je de avond van een heerlijk kerstdessert, met één handomdraai.

Geniet van je koffiemousse!

Bereidingstijd: 30 minuten

Wachttijd: 6 uur

Ingrediënten

Voor 2-4 personen

  • 60 ml sterke L'OR Espresso, wij raden aan L'OR Espresso Forza
  • 220 g verse slagroom
  • 60 g suiker
  • 70 g eiwit (ongeveer gelijk aan 2 eieren)
  • Snufje zout

Bekijk het product

Klik op het product voor meer informatie

Bereiding

Hoe maak je dit heerlijke nagerecht voor de feestdagen?

  1. Maak je favoriete sterke espresso of ristretto. De koffie moet goed sterk zijn, dus wees niet bang om een intense smaak te kiezen. Meet hierna 60 ml af en los een snufje zout op in je hete koffie. Zet de koffie daarna in de koelkast om af te koelen.

  2. Als de koffie goed is afgekoeld, doe er dan de eierdooiers door met een mixer.

  3. Weeg de slagroom af en klop deze, met schone gardes, stijf/lobbig met de helft van de suiker (30 g). Zet dit mengel ook in de koelkast om af te koelen.

  4. Als alles goed gekoeld is, mix dan de koude koffie door de slagroom. Doe dit ook weer met schone gardes. Maak hierna je gardes nogmaals schoon en goed vetvrij. Dit kan bijvoorbeeld met een doekje met wat citroensap.

  5. Pak een rvs kom (ook wel bekken genoemd) en maak deze ook goed vetvrij. Meng hierin het eiwit samen met de resterende suiker stijf.

  6. Spatel het eiwit voorzichtig door het slagroommengsel.

  7. Neem glazen coupes om de mousse mooi te serveren. Stop het koffiemengsel in deze coupes en zet deze (afgedekt) minimaal 6 uur in de koelkast om verder op te stijven.

Bij het serveren van je heerlijke koffiemousse kun je gebruik maken van cacaopoeder, decoratiechocolade, chocoladeschaafsel of eetbare bloemen (zoals oranje afrikaantjes) om het toetje nog feestelijker te maken. Geniet er van! Serveer dit dessert met een heerlijke bonbon koffie of ontdek de andere recepten van L'OR!

Meer lezen

KOFFIECAKE MET MOKKACRÈME

button

KOFFIE-SPECULOOS TIRAMISU

button

BONBON-KOFFIE

button

Welkom in de wereld van L'OR

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN ONZE EXCLUSIEVE AANBIEDINGEN.

Schrijf je nu in

SERVICE

  • Contact
  • FAQ
  • Compatibiliteit

ONS VERHAAL

  • De wereld van L'OR
  • Assortiment
  • Recycling
  • Werken bij

Voorwaarden

  • Gebruikersvoorwaarden
  • Privacy en Cookies

Follow us

  • facebook icon     Facebook
  • youtube icon    Youtube
  • instragram icon     Instagram
  • L’OR® Bedrijfsinformatie

    JACOBS DOUWE EGBERTS

©2023 JACOBS DOUWE EGBERTS