LOR Espresso merk logo
  • Assortiment
    • LOR koffiecups assortiment verpakking Koffiecups
    • LOR koffiebonen assortiment verpakking Koffiebonen
    • LOR barista XXL koffiecups L'OR Barista XXL CUPS
  • Machines
    • zwarte LOR barista machine L'OR Barista
    • Lor barista zwarte machine registratie actie Machine registratie
    • koffiezetten koffiecup koffiemachine Machine Support
  • Ons Verhaal
    • Recepten
    • LOR koffiekopje keuen setting Blog
    • mevrouw drinkt lor koffie De wereld van L'OR
    • koffietak Productieproces
    • koffiebonen aroma's Kies de juiste koffie
    • Duurzaamheid
    • Afbeelding jonge koffieplant Recycling
  • Contact

Een match made in heaven

Koffiecake met mokkacrème

Verleid je zintuigen en verwen jezelf of iemand anders met deze heerlijke koffiecake met mokkacrème van Uit Paulines Keuken. Dit recept is perfect voor de echte koffieliefhebber. Er gaat namelijk een L’OR BARISTA XXL Forza Espresso in het cakebeslag en een dubbele L’OR BARISTA XXL Ristretto in de frosting. Probeer dit verrassende koffierecept en ervaar een ultiem genietmoment.

Bereidingstijd: 30 + 60 minuten

Ingrediënten

Voor een Springvorm van 23 cm
  • 200 gr roomboter
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 40 ml espresso (L'OR BARISTA XXL Forza)
  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eieren
Mokkacrème
  • 120 gr eiwit
  • 360 gr roomboter (kamertemperatuur)
  • 30 gr pure chocolade
  • 160 gr suiker
  • 50 ml ristretto (L'OR BARISTA XXL Ristretto)

Bekijk de producten

Klik op het product voor meer informatie

Bereiding

 

  1. Begin met het maken van de koffiecake. Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte. Zet een dubbele espresso met de L’OR BARISTA XXL Forza capsule en laat deze afkoelen.

     
  2. Mix de boter met de lichtbruine basterdsuiker gedurende een minuut of 8 tot luchtige pieken. Voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe en mix kort. Voeg vervolgens langzaam de afgekoelde espresso toe en mix nog even kort. Giet het beslag in een met bakpapier beklede springvorm. Bak de cake in ongeveer 55 minuten af in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt, wanneer je deze in het midden van de cake steekt.

     
  3. Zet een dubbele ristretto met de L’OR BARISTA XXL Ristretto capsule en laat deze afkoelen.

     
  4. Maak nu de meringue botercrème. Verwarm de suiker en het eiwit au bain marie (dat wil zeggen in een kom die op een pan met kokend water staat). Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer het mengsel gedurende 5 minuten totdat de suiker opgelost is, dit kan je voelen door een beetje eiwit tussen je duim en wijsvinger te wrijven, je mag geen korrels meer voelen. Zodra de suiker opgelost is, mix je dit mengsel voor ongeveer 10 minuten in je keukenmixer. De bedoeling is dat het mengsel hierdoor afkoelt en dat de eiwitten stijf worden. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden. Vervolgens voeg je klontje voor klontje de boter toe. De boter mag niet te zacht zijn, anders smelt deze, maar moet wel op kamertemperatuur zijn. Mix het mengsel ongeveer 10 minuten. De boter en eiwitten moeten samen een romige massa worden. Voeg tot slot beetje bij beetje de ristretto toe en meng goed door elkaar. Het is belangrijk dat je dit langzaam doet anders wordt de koffie niet goed opgenomen.

     
  5. Verdeel de mokkacrème over de afgekoelde koffiecake. Garneer met gehakte pure chocolade. Bewaar de cake buiten de koelkast op een koele plek.

 

Ben jij op zoek naar meer taart recepten? Bekijk dan alle recepten van L'OR!

Meer lezen

DE STERKSTE L'OR ESPRESSO KOFFIE

button

KOFFIE-SPECULOOS TIRAMISU

button

KOFFIE PAVLOVA

button

Welkom in de wereld van L'OR

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN ONZE EXCLUSIEVE AANBIEDINGEN.

Schrijf je nu in

SERVICE

  • Contact
  • FAQ
  • Compatibiliteit

ONS VERHAAL

  • De wereld van L'OR
  • Assortiment
  • Recycling
  • Werken bij

Voorwaarden

  • Gebruikersvoorwaarden
  • Privacy en Cookies

Follow us

  • facebook icon     Facebook
  • youtube icon    Youtube
  • instragram icon     Instagram
  • L’OR® Bedrijfsinformatie

    JACOBS DOUWE EGBERTS

©2023 JACOBS DOUWE EGBERTS