Koffie fudge met chocolade topping

Porties: 16 blokjes fudge
Wachttijd:
120 minuten
Bereidingstijd:
30 minuten
Benodigdheden
  • Mixer
  • Schaal of bakvorm van 20 x 20 cm, met bakpapier

Ontdek deze smeuïge koffiefudge van Uit Paulines Keuken. Met de rijke smaken van L'OR Fortissimo koffiebonen en een laagje chocolade erbovenop, ervaar je puur genot.

Ingrediënten

  • Voor 16 blokjes fudge
  • 50 ml espresso (L’OR Fortissimo koffiebonen)
  • 1 blikje gecondenseerde melk (van 400 ml)
  • 150 ml slagroom
  • 120 gr roomboter
  • 450 gr suiker
  • 50 gr chocolate chips
  • 70 gr pure chocolade

Bereiding

  1. 01

    Doe de gecondenseerde melk samen met de slagroom, boter en suiker in een pan. Laat op laag vuur de suiker al roerend oplossen. Breng daarna langzaam op laag vuur aan de kook en laat 10 tot 15 minuten zachtjes doorkoken. Tip: gebruik een grote (hogere) pan, geen steelpannetje, de suiker gaat namelijk flink bubbelen.

  2. 02

    Doe de gecondenseerde melk samen met de slagroom, boter en suiker in een pan. Laat op laag vuur de suiker al roerend oplossen. Breng daarna langzaam op laag vuur aan de kook en laat 10 tot 15 minuten zachtjes doorkoken. Tip: gebruik een grote (hogere) pan, geen steelpannetje, de suiker gaat namelijk flink bubbelen.

  3. 03

    Voeg dan de espresso toe. Klop de fudge 10 minuten met een mixer, tot het mengsel niet meer glanst. Schep de chocolate chips erdoor en verdeel de fudge over de schaal of bakvorm. Strijk met de achterkant van een lepel de bovenkant mooi glad en laat volledig afkoelen in de koelkast (ongeveer 2 tot 3 uur).

  4. 04

    Snijd de fudge in blokjes van 5 centimeter. Smelt de chocolade au bain-marie en drizzle de gesmolten chocolade over de blokjes. Laat opstijven in de koelkast, tot de chocolade uitgehard is. Bewaar de fudge daarna ook in de koelkast – wanneer ze lang buiten de koelkast staan kunnen ze zacht worden. Tip: bestrooi de fudge met iets extra’s, bijvoorbeeld nougatine, nootjes.